اسفند 2, 1402

ریخته گری آلومینیوم

تولید قطعات با شکل هندسی بسیار پیچیده و دقیق از طریق روش ریخته‌گری آلومنیوم، امکان ساخت قطعات با ساختار داخلی خالی را نیز به‌راحتی فراهم می‌کند. این روش نسبت به سایر روش‌ها، مخصوصا در خلق اشکال پیچیده، عملکرد بسیار بهتری از خود نشان می‌دهد.
ریخته گری آلومینیوم
فهرست محتوا

سهند آذرین: ارائه دهنده خدمات ریخته‌ گری


جهت دریافت مشاوره تماس بگیرید.

استفاده از روش ریخته گری آلومینیوم چه فوایدی دارد؟

تولید قطعات با شکل هندسی بسیار پیچیده و دقیق از طریق روش ریخته‌گری آلومنیوم، امکان ساخت قطعات با ساختار داخلی خالی را نیز به‌راحتی فراهم می‌کند. این روش نسبت به سایر روش‌ها، مخصوصا در خلق اشکال پیچیده، عملکرد بسیار بهتری از خود نشان می‌دهد. سرعت بالای تولید نیز از مزایای این روش است، با اینکه در برخی از قطعات این سرعت احتمال دارد متغیر باشد.

یکی از دیگر ویژگی‌های مثبت ریخته ‌گری آلومینیوم، وجود خطای کمتر بین طراحی و ساخت است، البته با شرط دقت در انجام طراحی قالب. ضمن آنکه، استفاده از این روش می‌تواند میزان تولید ضایعات را به‌شدت کاهش دهد.

فرایند ریخته گری آلومینیوم به چه صورت انجام می‌شود؟

برای شروع فرایند ریخته‌گری یک قطعه، قالب مربوطه توسط متخصصان و طراحان قطعه‌ساز با دقت ساخته می‌شود. در این مرحله، پارامترهای مختلفی نظیر خواص مکانیکی، طراحی، هزینه، سرعت تولید و غیره، به‌صورت جداگانه محاسبه و بررسی می‌شوند.

  • راحی و ساخت قالب: در این مرحله، نقشه اولیه قطعه طراحی و سپس مدلی از آن ساخته می‌شود. مدل به‌عنوان ملاک برای ساخت قالب به‌کار می‌رود.
  • انتخاب فلز و نوع آلیاژ: فلز مناسب باتوجه‌به مشخصات فنی قطعه انتخاب و در فرایند ذوب قرار می‌گیرد. خواص فنی فلز در زمان ذوب و سردشدن به‌دقت مورد بررسی قرار می‌گیرد.
  • ریخت مذاب درون قالب: پس از ذوب فلز، با حفظ دمای مشخص، فرایند ریخت درون قالب آغاز می‌شود. این فرایند باید با رعایت اصول ایمنی و کنترل گازهای متصاعد صورت گیرد.
  • ترمیم: پس از اتمام فرایند ریخته‌گری، مرحله ترمیم شروع می‌شود. روش‌های مختلفی برای ترمیم قطعات ریخته‌گری‌شده وجود دارد. در روش شات بلاست از سنگ‌ریزه یا ساچمه‌های خاص برای پاشش سطح قطعه استفاده می‌شود.

در سنگ‌زنی با استفاده از سنگ‌های فرز و صفحات لایه‌برداری، سطح قطعه به سطح موردنظر می‌رسد. پیرایش قطعه اضافه‌های مذاب بر روی قطعه را با برش‌کاری از سطح قطعه حذف می‌کند.

فرایند ریخته گری آلومینیوم

قیمت ریخته گری آلومینیوم

کاربرد گسترده آلومینیوم در صنعت به ساخت قطعات متنوع، بازار ریخته گری آلومینیوم و بالطبع افزایش قیمت قطعات ریخته‌گری Aluminium، این فلز را به یکی از مواد بسیار محبوب در تولیدات صنعتی تبدیل کرده است. امکان ساخت قطعات با اشکال پیچیده و استفاده از آلیاژهای مختلف، این فرایند را به‌عنوان یک گزینه اقتصادی و کارآمد برای تولید قطعات متنوع در صنایع مختلف مطرح می‌سازد.

ریخته‌گری سهند آذرین بهمن با بیش از 35 سال تجربه و تخصص در زمینه ریخته‌گری، به‌عنوان یکی از برندهای معتبر در این حوزه شناخته می‌شود. این برند خدمات ریخته‌گری با روش‌های نوین و یا روش‌های سنتی آلومینیوم را با کیفیت برتر و بهترین قیمت به واحدهای سفارش‌دهنده ارائه می‌دهد.

ریخته گری دقیق آلومینیوم

مهم‌ترین خصوصیت‌های آلومینیوم شامل سبکی، مقاومت در برابر خوردگی و قابلیت ماشین‌کاری آسان است. این ویژگی سبب شده است که آلومینیوم در ریخته‌گری برای تولید قطعات با استحکام و دقت بالا مورد استفاده قرار گیرد. ریخته ‌گری دقیق آلومینیوم و آلیاژهای آن یک زیرمجموعه از ریخته‌گری پوسته‌ای است که با دقت بسیار بالا و قابلیت استفاده با هر نوع فلز، به‌ویژه آلومینیوم، شناخته می‌شود.

فرایند ریخته گری آلومینیوم

کارگاه ریخته‌گری آلومینیوم یک محیط تخصصی و تجهیز شده است که در آن فرایندهای ریخته‌گری این فلز با دقت و تخصص انجام می‌پذیرد. فرایند ریخته ‌گری آلومینیوم یکی از روش‌های موثر و پرکاربرد در تولید قطعات فلزی است که از آلومینیوم و آلیاژهای مختلف آن استفاده می‌شود.

این فرایند باتوجه‌به ویژگی‌های منحصربه‌فرد آلومینیوم، شکل‌دهی دقیق و تولید قطعات با سطح صاف و مقاومت مکانیکی مناسب را فراهم می‌کند. در گام ابتدایی، یک قالب مورد نیاز برای ریخته‌گری تهیه خواهد شد. این قالب معمولا از موادی نظیر چدن، استیل، یا سرامیک ساخته می‌شود و به‌دقت بالایی برای شکل‌دهی قطعه موردنظر طراحی خواهد شد.

در مرحله بعدی، آلومینیوم به شکل مذاب درمی‌آید و در دمای مشخص به داخل قالب ریخته می‌شود. پس از مدتی که آلومینیوم منجمد شد و قالب تا حدودی خنک شد، قطعه نهایی با دقت و اندازه‌های مشخص از قالب خارج می‌شود. این فرایند برای تولید انواع قطعات از سازه‌های خودرو و هواپیما تا ابزارهای خانگی و لوازم‌خانگی متنوع کاربرد دارد.

ریخته گری دقیق آلومینیوم

ریخته گری دقیق آلومینیوم

ریخته گری آلومینیوم به‌دلیل خصوصیات متمایز و ویژگی‌های برجسته‌اش، در سال‌های اخیر به رویکرد افزایشی دست‌یافته است. در گذشته، برای ریخته‌گری آلومینیوم، از کوره‌های رس استفاده می‌شد و به‌اصطلاح ریخته‌گری با استفاده از کوره ریخته‌ گری آلومینیوم یا همان “بوته ذوب آلومینیوم” انجام می‌گرفت.

اما امروزه، لایه‌هایی از مس و چوب برای ساخت کوره به‌کار می‌رود. ریخته گری آلومینیوم یکی از روش‌های اساسی برای تولید قطعات آلومینیومی با اشکال منحصربه‌فرد و ابعاد دلخواه است. انواع ریخته‌گری آلومینیوم به شرح زیر تقسیم‌بندی می‌شوند:

  • ریخته‌گری آلومینیوم با قالب موقت: در این روش، از قالب‌های یکبار مصرفی؛ مانند قالب ماسه‌ای استفاده می‌شود که امکان استفاده مجدد از آن‌ها وجود ندارد.
  • ریخته‌گری آلومینیوم با قالب دائمی: در این روش، از قالب‌هایی استفاده می‌شود که امکان استفاده چندین‌باره از آن‌ها وجود دارد، مانند قالب ریخته‌گری دقیق.

هر یک از این دو روش اصلی، زیرمجموعه‌های مختلفی دارند. اما قبل از آشنایی با این زیرمجموعه‌ها، باید بدانید که قالب‌های موقت به قالب‌های یکبار مصرفی گفته می‌شوند که امکان استفاده مجدد از آن‌ها وجود ندارد، مثل قالب ماسه‌ای و قالب‌های دائمی قالب‌هایی هستند که امکان استفاده چندین‌باره از آن‌ها وجود دارد، مثل قالب ریخته‌گری دقیق.

ریخته گری دقیق آلومینیوم

ریخته گری آلومینیوم با قالب فلزی

ریخته گری آلومینیوم با قالب فلزی یکی از روش‌های متداول و موثر در تولید قطعات آلومینیوم است. در این روش، از قالب‌های ساخته‌شده از فلزهای مختلف برای ریخته گری آلومینیوم بهره می‌گیرند. این فلزها ممکن است از جمله فولاد، آهن، یا آلیاژهای خاص باشند که برای تحمل حرارت و فشار مرتبط با فرایند ریخته‌گری مناسب هستند.

در این روش، قالب فلزی به‌صورت دقیق برای شکل‌دهی قطعه آلومینیوم طراحی می‌شود. سپس آلومینیوم در حالت ذوب‌شده به داخل این قالب ریخته خواهد شد. تحت تأثیر حرارت و فشار، آلومینیوم داخل قالب منحصربه‌فرد خود منجمد می‌شود و قطعه نهایی به شکل دلخواه پدید می‌آید.

استفاده از قالب فلزی در ریخته ‌گری آلومینیوم به‌دلیل مقاومت و دوام بالا، امکان تولید قطعات با جزئیات دقیق و تحمل بهتر در برابر شرایط حرارتی و فشار، این روش را به یکی از انتخاب‌های اصلی در صنعت ریخته‌گری تبدیل کرده است.

ریخته گری آلومینیوم با قالب گچی

قالب ریخته‌گری گچی یا همان plaster mold casting از دوغاب گچ ساخته می‌شود که به دور مدل موم قرار می‌گیرد. این روش فرایندی مؤثر و مناسب است که در آن، با ذوب‌شدن مدل موم، فلز وارد حفره‌های گچی می‌شود و شکل قالب را به خود می‌گیرد. این روش به‌دلیل ساختار گچی و چندین برداشت، امکان ساخت قطعات با جزئیات دقیق و تکرارپذیری را فراهم می‌آورد. از این روش در صنایع مختلفی از جمله صنعت جواهرات و ساخت قطعات کوچک به‌وفور استفاده می‌شود.

ریخته گری آلومینیوم با قالب سرامیکی

ریخته گری با قالب سرامیکی یک روش پیشرفته و دقیق در فرایند تولید قطعات فلزی است. در این روش، قالب ساخته‌شده از مواد سرامیکی به‌عنوان حامل فلزمذاب عمل می‌کند. فلز مذاب به داخل قالب سرامیکی ریخته می‌شود و پس از نرم‌شدن ماده پلاستیکی یا موم دور قالب، این قالب به فلز اجازه می‌دهد تا شکل دقیق و ظریفی را به خود بگیرد.

این روش به‌دلیل دقت بالا و امکان تولید قطعات با جزئیات زیاد، ریخته‌گری دقیق نیز نامیده می‌شود. از این تکنیک پیشرفته در صنایعی که نیاز به قطعات با سطوح صاف و جزئیات معناپذیر دارند، مثل صنعت هوافضا و پزشکی، به‌وفور استفاده می‌شود.

ریخته گری آلومینیوم با قالب سرامیکی

ریخته گری آلومینیوم با قالب حرارتی

ریخته‌گری با قالب حرارتی یک روش پیشرفته در صنعت متالورژی است. در این فرایند، از یک قالب حرارتی با استفاده از موادی مانند شن و خاکستر استفاده می‌شود. قالب حرارتی می‌تواند شکل دقیق و پیچیده‌ای داشته باشد. پس از ساخت قالب، موم یا ماده قابل‌انعطاف از داخل آن حذف می‌شود و یک فضای خالی باقی می‌ماند.

سپس، قالب حرارتی با مواد گرما جذب پر می‌شود و دما به حدی افزایش می‌یابد که آلومینیوم مذاب در داخل قالب قرار گیرد. پس از سردشدن آلومینیوم، قالب حرارتی باز می‌شود و قطعه آلومینیومی به شکل دقیق و با جزئیات زیاد به‌دست می‌آید. این روش به‌دلیل امکان تولید قطعات با شکل‌ها و جزئیات معناپذیر، مقاومت به خوردگی و وزن سبک آلومینیوم، در صنایع مختلف از جمله صنعت خودروسازی و هوافضا استفاده می‌شود.

ریخته گری آلومینیوم با قالب خشک

ریخته گری خشک در کارخانه‌های بزرگ تولید ریخته‌گری به‌منظور ساخت قطعات بزرگ آهنی و غیرآهنی مانند بلوک موتور و قطعات ساختمانی صورت می‌گیرد. فرایند ریخته‌گری شن و ماسه خشک یک نوع پیچیده از فرایند شن و ماسه سبز است که در آن قالب شن و ماسه در دمای خاصی پخته می‌شود تا استحکام آن افزایش یابد. روش ریخته‌گری خشک اطمینان از ابعاد دقیق و کامل ریخته‌گری را فراهم می‌کند.

عوامل مهم در این فرایند زمان مناسب پخت دررابطه‌با چسب و میزان رطوبت هستند. این شامل درنظرگرفتن دقیق اندازه، وزن، و جرم ریخته‌گری و سپس اعمال تنظیمات دقیق برای رسیدن به پخت مناسب قالب می‌شود.

ریخته گری آلومینیوم با قالب شل

روش ریخته‌گری با قالب شل به قالب الگوی سست نیز معروف است. در این روش، قالب ریخته‌گری از شن و ماسه به همراه رزین ساخته می‌شود که به ویژگی‌های سطح صاف و دقیق قطعه نهایی منجر خواهد شد. این ترکیب مناسبی از مواد، فرایند ریخته‌گری را بهبود می‌بخشد و عملکرد بهتری را فراهم می‌کند. از این روش در تولید قطعات با سطوح حساس و نیاز به‌دقت بالا به‌کار می‌رود.

ریخته گری آلومینیوم با قالب ماسه

در روش ریخته گری آلومینیوم در قالب ماسه، از ماسه طبیعی با سطح گردی یا ماسه مصنوعی که از معادن استخراج می‌شود یا ترکیبی از ماسه طبیعی و مصنوعی بهره می‌برند. روش ریخته‌گری آلومینیومی ماسه‌ای، روش متداول و پرکاربردترین برای تولید قطعات فلزی، همچون چرخ‌دنده‌ها و سیلندرهای موتور، به‌شمار می‌رود. این روش از ابزارها و تجهیزات مقرون‌به‌صرفه‌تر و قیمت مناسب‌تری برخوردار است و معمولا برای ریخته‌گری فلزات با وزن کمتر از 9 کیلوگرم کاربرد دارد.

ریخته گری آلومینیوم دایکاست (تحت‌فشار)

ریخته‌گری دایکاست به‌عنوان یک روش مختص ریخته‌ گری آلومینیوم و آلیاژهای آن شناخته می‌شود. در این روش، از قالب‌های دائمی فلزی که بر روی ماشین‌های خاص ریخته‌گری نصب می‌شوند، استفاده خواهد شد. این روش امکان تولید قطعات کوچک با وزن پنج کیلوگرم یا بیشتر را نیز فراهم می‌کند. اما قطعات تولیدی به روش دایکاست یا تحت‌فشار برای جوشکاری و عملیات حرارتی مناسب نیستند.

ریخته گری آلومینیوم ثقلی (ریژه‌ای)

ریخته‌گری Aluminium با استفاده از قالب ریژه یا ثقلی، یک نوع خاص از روش‌های ریخته‌گری فلزات، به‌ویژه آلومینیوم است. ویژگی مهم این قالب، توانایی تعیین ضخامت پوشش غالب محسوب می‌شود، به‌طوری‌که قسمت‌هایی که نیاز به زمان بیشتری برای انجماد دارند، دارای ضخامت پوشش بیشتری هستند.

در این روش، قبل از ریخته‌گری، قالب ریژه‌ای باید تا دمای ۳۰۰ درجه سانتیگراد، گرم شود. در فرایند ریخته‌گری ریژه‌ای، فلز مذاب در حفره قالب تحت‌فشار قرار می‌گیرد. عملکرد روش ریخته‌گری Aluminium ریژه یا ریخته‌گری ثقلی آلومینیوم، بر اساس ویژگی‌های وزن مواد مذاب، قالب تحت‌فشار و نیروی گریزازمرکز انجام می‌شود.

ریخته گری آلومینیوم ثقلی

سهند آذرین پیشرو در خدمات ریخته گری آلومینیوم

سهند آذرین پیشرو در ارائه خدمات ریخته ‌گری آلومینیوم با بیش از 35 سال تجربه و تخصص، به‌عنوان یک شرکت برجسته در این حوزه تلقی می‌شود. این شرکت ریخته گری آلومینیوم با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های نوین و تجهیزات مدرن، قدرت تولید باکیفیت و استانداردهای بالا را به همراه دارد.

توانایی ریخته گری آلومینیوم با انواع آلیاژها و تولید قطعات با اشکال متنوع، از جمله ویژگی‌های برجسته سهند آذرین در خدمات ریخته‌گری است. تعهد به ارائه محصولات بادقت و دوام، سازگاری با نیازهای مشتریان و رعایت استانداردهای بین‌المللی، این شرکت را به یک گزینه اصلی برای تولید و ریخته‌گری قطعات آلومینیومی در صنایع مختلف تبدیل می‌کند.

به‌طورکلی، ریخته‌گری بیشتر برای ایجاد شکل قطعات استفاده می‌شود و در صنعت، چدن به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مواد مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مواد به‌دلیل امکان ساخت اشکال پیچیده با کنترل دقیق ترکیبات، با هزینه مناسب، به‌عنوان بخش عظیمی از تولیدات صنعتی محسوب می‌شوند. خدمات ریخته گری چدن در سهند آذین با بالاترین کیفیت ممکن در دسترس است.

سخن پایانی

ریخته ‌گری آلومینیوم به‌عنوان یک فرایند مهم در صنعت فلزات، با ویژگی‌های منحصربه‌فرد آلومینیوم از جمله سبکی، مقاومت مکانیکی و امکان شکل‌دهی دقیق، اهمیت زیادی پیدا کرده است. با بهره‌گیری از انواع قالب‌ها این فرایند می‌تواند به تولید انواع قطعات با ابعاد و اشکال مختلف بپردازد. ریخته‌گری Aluminium به‌دلیل سهولت اجرا، هزینه مناسب و امکان تولید انبوه، به یکی از انتخاب‌های اساسی در تولید قطعات فلزی تبدیل می‌شود.

4.9/5 :8 رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات و اخبار

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.