
سهند آذرین: تولید کننده قطعات ریخته گری آهن
جهت دریافت مشاوره تماس بگیرید.

استفاده از این روش که جزو روشهای قدیمی در شکلدهی فلزات به شمار میرود، با ذوب فلزات شروع میشود. مواد مذاب شده فلز را در درون قالبهای مختلف میریزند و بعد از سردشدن شاهد خلق یکشکل فلزی مطابق با قالب آن هستیم. هر آنچه باید در مورد این صنعت پرکاربرد بدانید، موضوع بحث ما در این مطلب است.
ریختهگری آهن چیست؟
بهطورکلی به فرایند ذوب و شکلپذیری فلزات و انجماد بعدازاین مراحل، ریختهگری آهن گفته میشود. در طی انجام این مراحل ابتدا اقدام به حرارت دادن فلز آهن نموده و بعد آن را در داخل قالب ریخته گری موردنظر برای این منظور میریزند. اتمام این مراحل با انجام روشهای مختلف منجمد و سردکردن قالب صورت میگیرد.
با استفاده از این روش قادر به خلق قطعات مختلف خواهید بود. جالب است بدانید که استفاده از این روش دارای قدمت هزاران ساله است و چندین قرن است که بشر با استفاده از این روش اقدام به تولید محصولات فلزی مینماید.
اهداف ریختهگری آهن
هدف از انجام عملیات ریختهگری آهن بهطورکلی خلق آثار فلزی باکیفیت و استفاده از آن در کاربردهای مختلف است. از گذشته بشر با استفاده از این روش اقدام به تولید محصولات نظامی و کشاورزی مینمود. ساخت انواع زرهها، شمشیرها، سرنیزهها و… در کنار تولید ابزارآلات کشاورزی مانند بیل، بیلچه، تبر، تیشه و… از جمله محصولاتی بود که با کمک ریختهگری آهن تولید میشدند. ریختهگری در این زمان نیز با هدف بهکارگیری آن برای خلق محصولات متنوع در صنایع مختلف صورت میگیرد.
مراحل ریختهگری آهن
برای انجام فرایند ریختهگری میبایست مراحل مربوطه، بهصورت دقیق انجام شود. بهطورکلی این مراحل بسته به انتخاب هر یک از قالبها برای این منظور به دودسته اصلی تقسیم میشود. مراحل ریختهگری با قالبهای قابلاستفاده مجدد و دائم و انجام ریختهگری با قالب یکبار مصرف. انجام هر یک از مراحل با ذوبشدن فلز در بوته آهنگری آغاز و بعد از ذوب آن را به داخل قالب موردنظر انتقال میدهند. فرایند سرد و سفتشدن در ادامه بخش تکمیلکننده این عملیات خواهد بود:
- ایجاد الگوی ریختهگری
- ساخت قالب
- انتخاب فلز موردنظر
- ذوب کردن فلز
- ریختن مواد ذوب شده درون قالب
- برداشتن قطعه ریختهگری از قالب بعد از فرایند سردشدن
- سوهان زدن و صیقلی نمودن قطعه ساخته شده
مراحل کلی در ریختهگری آهن محسوب میشود.
کاربرد ریختهگری آهن
باتوجهبه قدمت بالای بهکارگیری این صنعت از قرنها پیش، استفاده از این روش نیز از گذشته تا به امروز با کاربردهای مختلف و متنوعی همراه بوده است. در گذشته این روش بیشتر برای ساخت ابزارآلات کشاورزی، جنگی و… بود، اما امروزه شاهد کاربریهای مختلف آن در بسیاری از صنایع هستیم:
- حملونقل با ساخت انواع اتومبیلها، هواپیماها، راهآهن و حملونقل دریایی
- تجهیزات مربوط به ساختوسازها، کشاورزی و معادن
- ابزارآلات شامل ماشینکاری، قالبگیری پلاستیکی، فورج، اکستروژن و فرم دهی
- ماشینآلات کارخانهای مانند نیروگاههای حرارتی، فولاد، نساجی، نفت، شیمیایی و…
- صنایع دفاع شامل وسایل نقلیه نظامی، توپخانه، مهمات، تجهیزات ذخیره و…
- تجهیزات و ماشینآلات الکتریکی شامل موتورها، ژنراتورها، پمپها، کمپرسورها و…
- تأسیسات شامل لولهها، اتصالات، شیرآلات و…
- مصارف خانگی شامل تجهیزات آشپزخانه، مبلمان و لوازم جانبی، باغبانی و…
- اشیا هنری شامل مجسمهها، مبلمان، پایه چراغها، وسایل تزیینی و…
انواع روشهای ریختهگری آهن
ریختگری آهن بهطورکلی با دو روش ریختهگری با قالب یکبار مصرف و قالب دائمی انجام میشود که در ادامه به شرح هر دو روش خواهیم پرداخت:
ریختهگری با قالبهای یکبار مصرف
این روش از ریختهگری خود به چند دسته تقسیم میشود:
- ریختهگری ماسهای
- ریختهگری گچی
- ریختهگری پوستهای
- ریختهگری دقیق
- ریختهگری الگوی تبخیری
ریختهگری با قالبهای دائمی
در این روش همانطور که از نام آن پیداست، میتوان از قالبهای چند بار مصرف و دائمی برای انجام ریختهگری آهن استفاده کرد:
- ریختهگری ثقلی
- ریختهگری تحتفشار
- ریختهگری نیمه جامد
- ریختهگری گریزازمرکز
- ریختهگری پیوسته
عوامل مؤثر در ریختهگری آهن
هدف استفاده از روش ریختهگری بهمنظور تولید قطعات مختلف و باکیفیت برای کاربریهای مختلف است. عوامل بسیاری باعث کیفیت قطعات تولیدی به این روش میشوند که از جمله مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- طراحی قطعه و قالب
- روش اجرا
- کیفیت مواد اولیه
- تجهیزات استفاده شده برای این منظور
رعایت نکات ذکر شده همراه بادقت کافی باعث خواهد شد که این فرایند با تولید یک قطعه باکیفیت و بینقص همراه شود.
مزایا ریختهگری آهن
از جمله مزیتهای مهم تولید قطعات با روش ریختهگری در دستهبندی زیر قرار میگیرد:
- ساخت قطعات مختلف و پیچیده با هزینه نسبتاً کم
- خلق قطعات مختلف با این روش بدون درنظرگرفتن ابعاد
- امکان ساخت قطعات با جزئیات دقیق
- ساخت داخلی یکنواخت و همسانگرد قطعه
- امکان ساخت قطعات کامپوزیت
و…
معایب ریختهگری آهن
هر چند که این روش یک روش کاربردی و مؤثر در تولید قطعات فلزی از قرنها پیش تا به امروز است، اما نمیتوان از معایب این روش غافل شد:
- عدم انطباق
- تورم
- جوشیدن
- ماسهریزی
- نفوذ فلز
- ایجاد حفرههای ریز
- ایجاد حفرههای انقباضی
- اتصال سرد
- ترک گرم
و…
تولید قطعات ریختهگری آهن با بهترین کیفیت در سهند آذرین
تولید قطعات باکیفیت آهنی مستلزم داشتن دانش کافی و استفاده از تجهیزات لازم در این زمینه است. مجموعه صنعتی سهند آذرین یکی از مراکز صنعتی است که ریختهگری آهن را با بهترین کیفیت و در هر نوعی مطابق با خواسته مشتری ارائه میکند.
این مجموعه با بهکارگیری افراد متخصص و توانمند دارای خطوط تولید پیشرفتهای است. سهند آذرین ارائهدهنده خدمات طراحی ریختهگری و تولید قطعات خودروهای سواری، تجاری، ریلی، کشاورزی و… است. این مجموعه صنعتی با بیش از ۳۵ سال سابقه در زمینه ریختهگری بهعنوان یکی از پیشگامان در تولید قطعات فلزی در کشور به شمار میرود.
کلام پایانی
با یک نگاه دقیق به اطراف خود شاهد سیل عظیمی از قطعات مختلف فلزی در اطراف هستید. ساخت این تجهیزات و قطعات فلزی اغلب از طریق ریختهگری آهن صورت میگیرد. تحت این شرایط فلز را در یک ظرف مخصوص باحرارت بالا ذوب میکنند.
سپس آن را در قالب موردنظر ریخته و با انجام مراحلی خاص اقدام به سردکردن و سفت کردن آن مینمایند. بعد از سردشدن کامل اقدام به جداسازی قطعه از قالب و انجام عملیات سوهان زنی و صیقلی نمودن آن مینمایند. هر آنچه باید در مورد کاربردها، انواع روشها، مزایا و معایب و همه بایدها و نبایدها مربوط به ریختهگری آهن بدانید، در طی این مطلب به طور اختصار به آن پرداخته شد.
آخرین مقالات



کنترل اثرپوستی در قطعات چدن با گرافیت فشرده

مکانیزم ترک خوردن فولادریختگی فریتی – آستنیتی
محصولات
مقالات و اخبار
تولید کننده قطعات ریخته گری چدن
امروزه تولید کننده های قطعات ریخته گری چدن نقش حیاتی در تأمین نیازهای صنعتی دارند. از آنجایی که قطعات چدنی در بخشهای مختلف صنعتی استفاده میشوند، انتخاب یک تولیدکننده معتبر و باکیفیت، میتواند به بهبود عملکرد تجهیزات و افزایش طول عمر آنها کمک کند. در این مقاله، نگاهی دقیق به فرآیند تولید قطعات چدنی، ویژگیهای یک تولید کننده قطعات چدنی حرفهای و نقش سهند آذرین در این صنعت خواهیم داشت.
تولید کننده قطعات آب و فاضلاب
صنعت آب و فاضلاب یکی از زیرساختهای حیاتی هر کشور است که نیاز به تجهیزات و قطعات مقاوم، بادوام و استاندارد دارد. سهند آذرین، به عنوان یکی از برترین تولیدکنندگان قطعات آب و فاضلاب، با بیش از ۲۰ سال تجربه در صنعت ریختهگری، انواع قطعات مورد نیاز این حوزه را تولید و عرضه میکند.
کنترل اثرپوستی در قطعات چدن با گرافیت فشرده
درک چگونگــی تشــکیل اثرپوســتی در صورت نیــاز به کاهش و یا حذف آن ضروری و لازم اســت. در قســمت دوم تحقیق حاضر به بررســی مکانیزم های تشــکیل اثرپوستی بر اساس یافته های ارایه شــده در قســمت اول مقاله پرداخته خواهد شد.
مکانیزم ترک خوردن فولادریختگی فریتی – آستنیتی
در فولادهــای ضدزنــگ دوفــازی (فریتی- آســتنیتی) پرآلیاژ خطر زیادی بــرای بروز تــرک عمدتا گرم در اثــر فرآیند جدایش میکروســکوپی و تغییر مکانیزم تبلور در مرحله نهایی آن وجود دارد. مقاله حاضر ادامه مشکلات مطرح شده در تحقیقات قبلی اســت.
ریخته گری فوم فولادی برای استحکام سبک وزن
ورقه ای و شــمش های فــولادی به عنوان محصــولات كارپذير چندين دهه اســت كه به دليل توليد آســان و قيمت پايين كاربردهای متنوعی دارند. اما شــركت فولادريزی “Maynard” در ميل واكی آمريکا يک ابتکاری را در فرآيند ريخته گری صفحات و شمشال فولادی ايجاد نموده كه میتواند انحصار فولادهای كارپذير را شکسته و فرصت و بازاری جديد برای صنايع ريخته گری فولاد فراهم نمايد كه قبلا قابل دسترس نبوده است.
افت خصوصیات بوته و اثر آن بر مصرف انرژی در جریان کارکرد
در سایه افزایش قیمت جهانی انرژی این تحقیق به منظور تشخیص تاثیرکاهش خصوصیات بوته های ریختهگری در مصرف انرژی در مدت زمان کارکرد بوته انجام شــده است.
تاثیر فرکانس ارتعاش بر ریز ساختار و عملکرد چدن پرکروم ریخته گری شده به روش فوم فداشونده
در تحقیق حاضر چدن های پرکروم (HCCIS) با روش ریخته گری با فوم فداشــونده (فرآیند LFC*) تولید شــد و برای ارتقای مقاومت به فرسایش چدن های پرکروم در حین انجماد از ارتعاش مکانیکی استفاده گردید و اثرات این ارتعاش مکانیکی بر ریزســاختار و عملکرد (HCCIS) در شــرایط ریختگی، پس از کوئنچ و برگشت داده شده مورد مطالعه قرار گرفت.
چدن سفید چیست؟ بررسی ویژگی و کاربردهای آن در صنعت
در میان انواع مختلف چدن، چدن سفید به دلیل سختی فوقالعاده و مقاومت بالا در برابر سایش، جایگاه ویژهای در صنایع مختلف دارد. این نوع چدن، برخلاف چدنهای رایج، فاقد ساختار گرافیتی بوده و بهجای آن، ترکیبی از کاربیدهای سخت را در بر دارد.
قطعات ماشین کاری شده
ماشینکاری یکی از اصلیترین روشهای تولید قطعات فلزی خودرو است که در آن با استفاده از ابزارهای برشی، تراشکاری، فرزکاری، سنگزنی و متهکاری، قطعاتی با دقت بالا ساخته میشوند. این فرآیند نقش مهمی در تولید قطعاتی ایفا میکند که نیازمند صافی سطح، دقت ابعادی و استحکام بالا هستند.
استفاده از نرم افزار شبیه سازی درحذف عیوب انقباضی درقطعات چدنی خودرو
امروزه فرآیند ریخته گری بیشــترین ســهم را در شکل دهی مواد فلزی به خود اختصاص میدهد. فرآیند ریخته گری شامل عملیات ذوب ریزی در محفظه قالب، انجماد و ســرد شــدن پس از انجماد و تخلیه از قالب می باشد. لذا این فرآیند شامل سرد شدن در حالت مذاب، یک تغییر حالت از مذاب به جامد و نهایتا سرد شدن از دمای انجماد تا دمای محیط میباشد.
تفاوت فولاد و چدن چیست؟ مقایسه ویژگیها و کاربردها
احتمالاً نام فولاد و چدن را زیاد شنیدهاید، اما آیا میدانید تفاوت بین فولاد و چدن دقیقاً چیست؟ هر دو این مواد از آهن ساخته شدهاند، اما ترکیب شیمیایی و ویژگیهای آنها باعث شده که در صنایع مختلف، کاربردهای متفاوتی داشته باشند.
قطعات ریختگی فولادی به روش فوم فداشونده (لاست فوم)
هنوز با وجود منافع بالقوه بسیار زیاد تولید قطعات فولادی به طور گسترده با روش لاست فوم (LFC) انجام نمیشود. این مزایای شامل حذف ماشین کاری به دلیل تلرانس معادل ریخته گری دقیق و یکپارچگی قطعه بوده که باعث حذف تکنولوژی ســاخت از طریق جوشــکاری میگردد. این مزیت ها هم از نظر اقتصادی و کاری موجب ایجاد یک زنجیره تامین جمع و جور خواهد شد.
یک نظر در “ریخته گری آهن”
هزینه ریختهگری آهن چقدر در میاد؟