پروانه فعالیت مرکز آموزش بین کارگاهی شرکت فولاد مهر سهند امروزسه شنبه سی ام شهریور ماه سال جاری در جلسه ای با حضور جناب آقایان رضا اختیار وکالتی مدیر کل فنی و حرفه¬ای استان آذربایجان شرقی, عمار صاحبی مسئول مراکز آموزشی جوار بین کارگاهی این استان و همچنین مهدی عزتی, رئیس سازمان فنی و حرفه ای شهرستان آذرشهر بهمراه اعضای هیات مدیره این شرکت به آقای علی احمدی معاونت نیروی انسانی این گروه اعطا گردید.
سعید کاظمی, مدیر اداری و منابع انسانی گروه در ابتدای این دیدار, ضمن خیر مقدم و تشریح برنامه¬های آموزشی و همچنین اعلام برنامه¬های 6 ماهه اول آموزشی به تفسیر موضوعات آموزشی پرداخته و با ارائه چهارچوب مصوب آموزشی در شرکت, خواستار همکاری دو جانبه گردید و جهت استقبال از برنامه¬های آموزشی سازمان فنی حرفه ای اعلام آمادگی نمود.
مسعود محجل امامی مدیریت کارخانه شرکت فولاد مهر سهند, به موضوع آموزش در محل کارخانه و استفاده از پتانسیل های مجدد در استان در بخش¬های مختلف فنی از جمله در صنایع فولاد و ریخته گری اشاره و با مطرح نمودن موضوع همکاری با سازمان فنی و حرفه¬ای در ابعاد گسترده خواستار همکاری و توجه ویژه این سازمان به گروه کارخانجات مهر سهند شده و ابراز امیدواری کرد که در مراکز بین کارگاهی, آموزش کارگران مبتدی و کارگران شاغل در این شرکت برای بازآموزی, تکمیل وارتقاء مهارتی به منظور تامین نیروی انسانی مورد نیاز این شرکت انجام گردد.
علی احمدی معاونت اداری و نیروی انسانی گروه مهر سهند نیز در این دیدار با اشاره به رسالت خطیر این گروه در جهت نیل به آموزش نیروی انسانی به عنوان اصلی ترین سرمایه این شرکت ضمن اشاره به اهمیت بحث آموزش در پیشبرد اهداف شرکت، آمادگی خود را برای همکاری در زمینه فعالیت¬های آموزشی اعلام نمود و عنوان کرد: شناسایی ظرفیت های موجود دو طرف برای ارتقای مهارت کارآموزان, اعزام مربی, تلاش برای تربیت نیروی کار ماهر مورد نیاز بازار کار و نهادینه کردن آموزش های مهارتی مختلف از جمله اهداف شرکت جهت بهره برداری از این مرکز خواهد بود.
در پایان مدیر کل سازمان فنی حرفه¬ای استان آذربایجان شرقی جناب آقای اختیار وکالتی ضمن استقبال از برنامه های ارائه شده از سوی شرکت فولادمهرسهند ابراز امیدواری کرد تا با دریافت نیازهای آموزشی, اساتید مجرب و سابقه را در اختیار شرکت قرار داده و ضمن اشاره به برنامه¬های سازمان در پیشبرد اهداف آموزشی, پیشنهادات شرکت جهت معرفی نفرات اموزشی و نخبه جهت اعزام به المپیاد داخلی و آموزشی تدیون شده از سوی این شرکت را مورد تقدیر قرارداده و در اخر نیز با اهدا مجوز مرکز آموزش بین کارگاهی، جلسه به اتمام رسید.
مقالات و اخبار
قالب ریخته گری چیست؟ + انواع قالب ریخته گری
ریختهگری یک هنر است که با استفاده از قالبهایی که درونشان با موادی مانند ماسه، گچ و فلز پر میشود، صورت میگیرد. این مواد پساز ذوب و پرکردن قالب، شکل آن را میگیرند و پساز انجماد، قطعههای ریختهگی آماده هستند.
اهمیت قالب در ریختهگری بسیار بالا است و میتوان گفت که بهکارگیری یک قالب مناسب، امری ضروری بوده تا قطعه ریختهگی باکیفیت و ویژگیهای مطلوب تولید شود.
بررسي تأثير عوامل مهم در ساخت فيلترهاي فومي سراميكي بر پايه كاربيد سيليسيم بمنظور كاربرد در صنايع ريخته گري چدن
يكي از مؤثرترين روش هاي حذف آخال و ناخالصي ها در ريخته گري فلزات كاربرد فيلترهاي متخلخل سراميكي است. اين فيلترها در سامانه راهگاهي ميتوانند سرباره، انواع آخال ها و ذرات خارجي را از مذاب خارج كنند. در اين پژوهش، بمنظور ساخت فيلترهاي فومي سراميكي بر پايه كاربيد سيليسم از روش غوطه وري اسفنج پليمري از جنس پلي اورتان در دوغاب سراميكي استفاده شد. دوغاب سراميكي حاوي ذرات ريز در حد ميكرون و زير ميكرون كاربيد سيليسيم، آلومينا ،بال كلي و زيركن بود.
تأثیر سرعت گرم کردن و درجه حرارت آستنیته کردن بر ریزساختار و سختی فولاد هدفیلد
فولاد هدفیلد معمولاً در شرایط ریختگی حاوی کاربیدهای در اطراف دانه های آستنیت بوده که باعث افزایش تردی و عدم امکان کاربرد صنعتی فولاد شده لذا عملیات حرارتی به طور طبیعی برای کاهش مقدار کاربید و ارتقای چقرمگی انجام می شود. البته در جریان عملیات انحلالی یک ساختار کاملاً آستنیتی به وجود نمی آید و زمان و درجه حرارت انحلال برای رسیدن به ساختاری عاری از کاربید از اهمیت برخوردار است.
تأثیر درجه حرارت آستنیته کردن بر تحولات ریز ساختار، خصوصیات مکانیکی نوع شکست و مکانیزم فرسایش فولاد منگنزی هدفیلد
در مقاله حاضر اثر درجه حرارت آستنیته شدن بر تحولات ریزساختاری، خصوصیات مکانیکی، شکل شکست و مکانیزم فرسایش یک فولاد هدفیلد پرکربن بررسی شده است. چهار نمونه بلوکی از فولاد هدفیلد پس از ذوب در کوره القایی ریخته گری و سپس یک ساعت در درجه حرارت های 1000، 1075، 1150 و 1225 درجه سانتی گراد آستنیته و سپس در آب کوئنچ گردید.
اثرات افزودن منیزیم و مس بر خصوصیات کشش آلیاژ دایکست شده Al- Si- Cr در شرایط ریختگی و عملیات حرارتی 5 T
فن آوری ریخته گری پرفشار (دایکست) (HPDC) در دهه های اخیر توسعه یافته تا امکان ریخته گری قطعات یک تکه بزرگتر و قویترین فراهم شود. در این فرآیند همچنین آزادی بیشتری در طراحی برای قطعات با بهره وری بالا و جداره های نازک وجود دارد. برای قطعات سازه ای که نیازمند انعطاف پذیری عالی و چقرمگی شکست جهت اتصال به ورق های فولادی از راه پرچ برای مثال ستون های دارای مفصل و برج های بر قگیر هستند یک عملیات حرارتی گران 7T متشکل از عملیات انحلالی در 450 تا 500 و به دنبال آن یک عملیات پیرسازی به منظور بهینه کردن ریزساختار جهت حصول الزامات ضروری است.
مقایسه فولاد خط لوله X80 ذوب شده در کوره القایی تحت اتمسفر گاز آرگون در هوا و کوره القایی تحت خلاء
در مقاله حاضر تميزي، ريزساختار و خصوصيات مکانيکي فولاد خط لوله X80 توليد شده به وسيله کوره القايي تحت خلاء (VIM)1 در مقابل کوره القايي تحت اتمسفر آرگون (AIM)2 مقايسه گرديده است. در اين تحقيق هر دو آزمايشات AIM ،VIM تحت اتمسفر گاز آرگون انجام شد اما در روش AIM از گاز آرگون و آرگون مايع هم زمان بدون اعمال خلاء استفاده گرديد.
تاثیر مواد شارژ بر کیفیت متالوژیکی چدن خاکستری
مقاله حاضر در خصوص تاثیر درصد شمش آهن خام و قراضه آهنی بر تر یکب شیمیایی، شیمی فیزیکی و خصوصیات مکانیکی چدن خاکستری است. از یک کوره القایی 6 ذوب با مقادیر متفاوت شمش آهن خام از صفر تا 50 درصد تهیه گردید. برای کنترل درصد کربن از مواد کربن ده با نام تجاری 9905 RANCO با مقدار کربن حاوی 2/ 99 درصد استفاده شد. پس از ذوب و افزودن فروسیلیسیم 75 درصد درجه حرارت اندازه گیری شد و مذاب تا C °1500 فو ق گداز گرم گردید.
هزینه کمتر مواد و تمیز کاری در ریخته گری فولاد – تغذیه های کوچک ویژه به لطف عملکرد تغذیه و عایق بودن، بازده را تا 85 درصد افزایش می دهند
تغذیه های مرسومی که برای جبران انقباض ناشی از انجماد استفاده می شوند، مقدار مواد مورد نیاز را افزایش می دهند و بسته به ترکیب آنها می توانند باعث عیوب ریخته گری نیز شوند. برای جلوگیری از این مشکلات و بهبود کارایی فرآیند در ریخته گری فولاد، ASK Chemicals یک راه حل تغذیه ای منحصر به فرد مخصوص ریخته گری فولاد توسعه داده است. تغذیه های کوچک EXACTCAST TM KMV حرارت کافی برای نگهداری فلز مذاب در کل فرآیند ریختن، تولید می کنند.
اثر افزودنی های آلیاژی و عوامل ریخته گری بر ریزساختار و خصوصیات مکانیکی سیلیکون برنزها
سیلیکون برنز مورد مطالعه (CuSi3Zn3Mn1) به لحاظ عناصر آلیاژی مانند (Si- Zn- Mn- Fe) دارای استحکام خوب و مقاومت به خوردگی است. در این تحقیق فرآیند ریخته گری در ماسه تر، ریژه ثقلی و گریز از مرکز با محور چرخش افقی مورد بررسی قرار گرفت. اثرات افزودن عناصر آلیاژی مانند Ni و Zr و همچنین فن آوری ریخته گری استفاده شده بر ریزساختار و خصوصیات مکانیکی آلیاژ ارزیابی شد.
طراحی یک نمونه ریختگی به روش دایکست برای ارزیابی دقیق منحنی تزریق و اثرات حرارتی بر خواص مکانیکی به عنوان تابعی از طول جریان
پارامترها و عوامل و مورد مطالعه در فرآیند ریخته گری پر فشار (دایکست) یک ابزار متداول است و قطعات ریختگی با این روش و قالب هایشان دارای طرح های بسیار خاص می باشند. اغلب مشخص نیست تنظیم یک پارامتر مشخصی که عموماً توصیه شده یا یک تغییر در کیفیت قطعه ریختگی در اثر طرح قالب باشد. نمونه جدید مورد بررسی دارای هندسه موجی می باشد که این امر امکان برداشت 9 نمونه تخت برای آزمایش کشش، خمش و خستگی را فراهم می کند.
تبلور و انجماد فولاد ریختگی GX2CrNiMoCuN25-6-6-3 و ریز ساختار آن در شرایط ریختگی و پس از عملیات حرارتی
مقاله حاضر نتایج تحقیقی در زمینه تبلور و ریزساختار فولاد ریختگی داپلکس گرید GX2CrNiMoCuN25-6-6-3 است. این آلیاژ با ترکیبی شیمیایی منطبق با استاندارد PN-EN 10283 بوده لیکن به دلیل کمبود منابع و هزینهها افزودنیهای آلیاژی آن مانند Cu ،Mo ،Mn ،Ni ،Cr ،و N در کمترین حد مجاز استاندارد بوده است.
بهینه سازی طراحی ریختگی چیست؟
فرآیند ریخته گری به طور گسترده برای تولید قطعات فلزی مورد استفاده قرار میگیرد. با این حال، میتوان با بهکارگیری استراتژیهای مناسب، راندمان فرآیند ریخته گری را بهبود بخشید و در اصطلاح به بهینه سازی طراحی ریختگی کمک کرد تا قطعات با کیفیت بالاتری تولید شوند.